Ponedeljak, Decembar 15, 2008

Nokia N95 8GB

Kvalitet prijema koji isporučuje Nokia N95 8Gb je iznad Nokia standarda, tako da oko njega ne morate da se brinete – zvuk u slušalici je jasan a ni ljudi koji se nalaze sa druge strane veze neće imati nikakvih problema. Snaga vibracije je prosečna, jačina melodija zvona, zahvaljujući stereo zvučnicima je izrazito jaka, pa ćete telefon bez problema čiuti i kada vam se nalazi u torbi a da ne pominjemo druge situacije. U poređenju sa modelom Nokia N95, jačina melodija zvona je objektivno viša, za neklih 10 do 15%.

Postoji nekoliko načina na koji možete da posmatrate Nokia-u N95 8Gb – neki će je videti kao staru Nokia-u N95 kojoj je proizvođač ispravio sve nedostatke, a neki će ovaj telefon videti kao potpuno novi model. Ali kako je od početka planirano dodavanje ovog modela osnovnom modelu, njegovo pojavljivanje za nikoga nije iznenađenje. Na tržištu će biti dostupna oba modela, čiji će se putevi ukrštati samo na otvorenim tržištima. Regioni u kojima glavnu reč kada je u pitanju prodaja telefona imaju operateri svakako neće dozvoliti konflikte na tržištu kada su u pitanju ova dva modela.

U suštini glavna korist koju ćete imati ukoliko se odlučite za Nokia N95 8Gb, je njegova količina RAM memorije, koja je duplo veća od količine koja je dostupna na originalnom N95 modelu – ovo telefonu dodaje potpuno novu dimenziju lakoće upotrebe. Trenutna verzija menija Multimedia ne donosi mnogo novog – ona i dalje ne zamenjuje glavni meni u N seriji uređaja i još uvek nije dovoljno popularna.

Model Nokia N95 8Gb se smatra rešenjem koje je pre svega namenjeno za video sadržaje na šta ukazuje veća dijagonala ekrana u odnosu na osnovni model kao i velika količina ugrađene memorije. U proteklom vremenu, Nokia nije pažnju publike ovog telefona fokusirala na ovu karakteristiku, ali je činjenica da je telefon prvenstveno namenjen baš video sadržajima. Među svim telefonima koji pripadaju N seriji uređaja, upravo modelu Nokia N95 8Gb najbolje pristaje uloga džepnog video plejera. Pored toga, ovaj model je u liniji sa savremenim portabl video plejerima i bolje od ovog uređaja se pokazao samo Apple Touch – koji je ipak najbolji portabl video plejer na tržištu.

Ukoliko ne posedujete model Nokia N95, ali razmatrate ovaj uređaj kao jedan od modela koji biste možda kupili, moj savet je da se ipak odlučite za ovaj model. Ukoliko pak posedujete model Nokia N95 i smatrate da bi vam novi model sa ogromnom količinom skladištenog prostora više odgovarao, moj savet je da novi model definitivno ne treba da kupite; obzirom da poseduje višu cenu neće biti adekvatna zamena telefonu koji već posedujete za novac koji treba da dodate. U tom lsučaju bolje sačekajte leto sledeće godine i kupite kompanijin novi vodeći proizvod.

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me