Četvrtak, Novembar 13, 2008

Nokia 6290

Kvalitet prijema koji isporučuje ovaj telefon ne donosi nikakve probleme – i pozivaoc i slušalac će dobro čuti svog sagovornika. Jačina zvuka 64-tonskih polifonih melodija je prilično jaka, a ukoliko odaberete neku od mp3 melodija za melodiju zvona, kvalitet ugrađenih polifonih melodija postaje minoran. Vibracija je prosečne jačine, mada se može desiti da je u nekim slučajevima jednostavno ne osetite.

Početak prodaje modela Nokia 6290 je predviđen za februar – dok će u nekim zemljama Nokia 6290 da se pojavi sredinom februara u drugim će to biti početkom marta. Zbog svoje cene ovaj model neće dugo ostati na mestu najprivlačnijeg uređaja – u suštini on će biti jedno od najprivlačnijih rešenja bar neko vreme ali samo za telefone koje karakteriše Feature Pack 1, i to dok na tržište ne stignu candy bar telefoni istih ili sličnih specifikacija. Nokia 6290 bez sumnje poseduje neke adute kao što su stabilne performanse, posedovanje Feature Pack-a 1, dobar kvalitet oba ekrana, Cover UI interfejs za spoljni ekran, prosečan muzički deo uređaja, koji je u klasi sa drugim S60 baziranim rešenjima. Međutim, njegovo prodajno pakovanje je prilično siromašno, iako se u njemu nalaze miniUSB kabl kao i memorijska kartica. Na ovaj način, stavivši u prodajno pakovanje sićušne i beznačajne detalje, proizvođač kao da je pokušao da stavi do znanja da je 6290 model namenjen nezahtevnim kupcima u svojoj klasi.

Po pojavljivanju Nokia 6290 će biti jedan od kompanijinih najobuhvatnijih modela koji će kupovati ljudi koji traže smart telefon da ga koriste kao glavni uređaj za surfovanje web-om, slušanje muzike i uživanje u vrhunskom ekranu. Telefon nema sa druge strane nešto posebno još za izdvojiti (na primer kamera koja postoji kod modela 6290 je samo prosečna). Ali sve u svemu Nokia 6290 ima sve predispozicije da postane privlačna ponuda i što je još važnije nmnogo stabilnija nego neki drugi telefoni koji rade na poslednjim i najboljim platformama. Iako nema direktnog konkurenta na tržištu, Nokia 6290 će se suočiti sa modnim rešenjima drugih proizvođača iako se njihova tržišta samo delimično preklapaju. Uprkos tome što je 6290 masivniji on ipak poseduje magičnu reč Nokia ugraviranu na kućištu. Nedostatak A2DP profila neće kod ciljane grupe korisnika napraviti neki veći problem.

[Odgovori]

nokia moze da izbaci na trziste bilo sta i to ce se prodati. bas zbog svog imena

Comment by oliva (11/14/2008 12:56)

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me